Panoraama mainos

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Bruchettoja 1.4.2014

On ollut hauska huomata kuinka erilaista onkaan ravintola ruokailu Roomassa.Kun meillä kotosalla suomessa annoksiin kuuluu aina perunalisäke tai riisi/pasta ja maustevoita/kastiketta,täällä ne eivät juurikaan kuulu suoranaisesti ruokiin ellet osaa pyytää itse.
Täällä on  paljon mielettömän hyviä ruokapaikkoja ja kävellessä terasseilta tulee mielettömän hyvät tuoksut.

Pizzasta:Ensimmäisellä kerralla roomassa käydessä päätin heti syödä alkajaisiksi pizzan kun kerran italiassa ollaan.No,en muista mikä oli tuon pizzan nimi mutta siinä oli lämmin pohja eli tomaatti-juustopizza ja päällä kylmiä kananmunanpuolikkaita,paksu siivu kylmää kinkkua(kuin meidän joulukinkkua),muutama oliivi ja artisokka.Tämä kiekko huuhdeltiin alas karahvilla punaviiniä.

             No, toisella kerralla tänne tultuani ajattelin ettei pizza voi olla niin kamala tapaus italiassa syödä ja kokeilin onneani uudelleen.Ja nyt osui ihan nappiin.Ihana ohut,rapea pohja ja mukavasti täytteitä ja uskoni oli jälleen palautettu.

Liharuuista ja kaloista:Karpparille nämä ruuat on kyllä hyviä.Kun pihvejä ja kanaruokia tilailtiin,niihin ei kuulunut yleensä kuin sitruunan lohko,ei paneerauksia eikä kermaisia kastikkeita ja lisäkkeenä oli yleensä jokunen lämmin kasvis ja vähän salaattia.Kun nyt olimme Roomassa siellä olikin juuri tuore parsa parhaimmillaan joten olin taivaassa. (1.4.2014)
Eli yksinkertaista,pelkistettyä ja hyvää ruokaa.
Bruchettoja italiassa.
Nämä oli aikas tyypillisiä bruchettoja mitä italiassa sai paikassa kuin paikassa.Tässä oli makuina tomaatti,liha,herkkusieni ja valkosipuli.

Ei kommentteja: