Panoraama mainos

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Savustettua siikaa,bataattisosetta ja ruohosipulihollandaisea


Savustettu siika
Ilma suosi iloista savustajaa ja niimpä tehtiin savustettu siika rulla jossa oli täytteenä viipale kulmäsavulohta ja purjoa.Lisäkkeeksi tehtiin hand made ruohosipulihollandaise ja bataattisose.
Bataatti oli hyvä yhdistelmä pientä makeutta savustetulle kalalle,eikä siihen edes laitettu muuta kuin bataattia,suolaa ja voita ja hyvää oli.

Ruohosipulihollandaiseen taas käytettiin:

2 kananmunan keltuaista
vajaa ½ dl sitruunamehua
120 g kirkastettua voita
suolaa ja ripaus valkopippuria
2 rkl ruohosipulia

-Ensin sulatettiin voi ja eroteltiin hera pois.Kastike ei juoksetu niin helposti kun hera on poissa ja kastiketta joudutaan ehkä vielä seisottamaankin hetki.
-Yhdistetään keltuaiset ja sitruunamehu pyöreä pohjaiseen teräs kulhoon ja kypsytetään vesihauteessa sakeaksi,siinä ei tosiaankaan mene kuin hetki,määrä on kuitenkin hyvin pieni.
-Otetaan kastike pois hauteesta ja siihen lisätään voisula pikku hiljaa kokoajan vatkaten jotta keltuaismassa pystyy imemään itseensä kaiken voin.
-Maustetaan ja lisätään ruohosipuli sekaan.
Kastike kuuluu tarjoilla haaleana,ei koskaan "kuumana" koska voi erottuu hyvin helposti massasta se juoksettuu.Jos kuitenkin sattuu että kastike on juoksettumassa,sen voi yleensä vielä pelastaa lisäämällä joukkoon loraus kylmää vettä tai pienen jääpalan jolloin tilanne on pelastettu.

Täytettyä siikaaSiikarullia
 Siika rullat otettiin ensin täysin ruodottomiksi.Jos et omista kunnollisia ruotopihtejä niin käy ostamassa rautakaupasta itsellesi sähkömiehen pihdit joissa on palauttaja,ne toimii kuin ammattikäytössä.
Maustettiin ripauksella suolaa ja mustapippuria.Päälle laitettiin kylmäsavulohen viipale ja pieneksi pilkottu purjo,rullattiin ja sidottiin narulla ja ei kun savustukseen.Tarjolle laitettaessa tehtiin purjosta sidosnaru koristeeksi siikarullan ympärille.
Ei kommentteja: