Panoraama mainos

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kookospähkinästä kookosmaidoksi ja kookoshiutaleeksi

kookospähkinä

Kuivatin raastetut kookoshiutaleet lopuksi kuivurissa.Toimi hyvin ja saatiin rapeita hiutaleita.Koska tein kolmesta kookospähkinästä hiutaleita,sitä tuli niin paljon ettei tarvitse kaupasta ainakaan aikoihin ostaa ja säilyy kyllä kaapissa ilmatiiviissä rasiassa kunhan ovat hyvin kuivatut.Käytettiin pähkinälle viinipullon avaajaa että saatiin mehut talteen.Eli porauduttiin kookokseen sisälle toisesta päästä jossa on kolme pientä pehmeämpää ,painuneempaa kohtaa.Porattiin pari pientä reikää ja ravistettiin mehut kulhoon.
Koversin valkoisen osan pois kuoresta ja raastoin pieneksi hiutaleeksi,
 Kookosmaitoa tein kuumentamalla vettä ja kaatamalla sen kookoshiutaleiden päälle.Annoin jäähtyä ja pusertelin kookoshiutaleista nesteen kookosmaidon joukkoon.Jääkaapissa kookosmaito säilyy pari päivää.
Kookosmaitoon käytin n.9-10 dl kookoshiutaleita ja 1½ l vettä.Kookoshiutaleet ja vesi jäähtymässä.Pinnalle muodostuu sakeampaa nestettä joka jääkaapissa muodostuu täysin kovaksi  rasvaksi joka sopii hyvin paistamiseen.
Eli yhteenvetona aika kova työ saada kookoshiutaleita ja maitoa.Kannattaako moiseen ryhtyä kun kaupasta kuitenkin saa kohtuullisen halvalla hiutaleet,maidot ja kermatkin.Mutta kokemusta rikkaampana kuitenkin.

Ei kommentteja: