Panoraama mainos

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kokkaus-ja ruokakuvauskurssi Hyvinkäällä.

Kävimme viikonlopun aikana kokkaus-ja ruokakuvauskurssin Hyvinkäällä. Opetusta saimme Tapainlinnan koulun opetuskeittiössä ja meitä ohjaamassa olivat kotitalousopettaja Anne Ponkkonen ja valokuvaaja Timo Ripatti.
Kurssipäivät olivat ajatusta avartavia. Opimme paljon uusia asioita valotuksista, kuvan taustojen merkityksestä, heijastetuista valoista ja monista muista kuviin vaikuttavista asioista.
Oikeastaan ei voi kuin kiittää kurssin mukavia ohjaajia ja ihanaa seuraa kurssilla. Toivottavasti näemme uudelleen  seuraavassa "ehkäpä" tulevassa jatkossa. Toivotaan.


Teimme yhdessä näyttäviä ruoka-annoksia. Ruokaa valmistaessamme kuvasimme ruoka-aineita eri valmistusvaiheissa,  ja tietysti valmiita annoksia erilaisista kuvakulmista.
Itse ainakin opin kurssilla sen, ettei kotona ruokaa kuvattaessa tarvitse olla kalliita kuvausvälineitä. Alkuun pääsee hyvinkin yksinkertaisilla vermeillä ja ennenkaikkea kokeilemalla.Tässä kuvassa kokeilimme heijastetun valon vaikutusta kuvattavaan kohteeseen. Muuttelimme heijasteen paikkaa ja kulmaa.  Kuvasimme aina välillä annoksia erilaisissa valaistuksissa.
Heijasteella saa todella suuria muutoksia kuvien tunnelmaan ja värisävyihin. Ruoka-annoksista tuli esiin kauniita yksityiskohtia vaihtelemalla valon ja varjon kohtia kohteessa. Käytössämme oli myös suurempia  heijasteita.Huomaa kotistudiomme keskeltä pilkahtava "auringonvalo",


Tehtiin me kurssilla ruokaakin.Naudan sisäfileestä valmistimme tournedoksia pekoniin kiedottuna.Ja hammastikulla paletti pysyy koossa.


 Punaviinikastikkeen valuttaminen herautti veden kielelle.Teimme vuohenjuustosta,mansikoista ja parsasta todella herkullisen salaatin. Saimme erilaisilla heijasteilla aikaan hienoja varjoja ja värit erottumaan hyvin toisistaan.

Ei kommentteja: