Panoraama mainos

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Jos vain rakastat hunajaa ja reissaat turkkiin, kannattaa kokeilla kennohunaja.

Säästin kaapissa hunajaa herkkuhetkiin, jolloin mahdollisimman moni herkkusuu pääsee maistamaan tuotetta jota ei suomesta saa. Tein pienen sokkotestin parille ystävälle ja kysyin tietävätkö mitä mahdollisesti maistoivat. Ja ystäväni eivät osanneet arvata. Kennohunaja ei juurikaan maistu hunajalle. Rakenne on hyvin sitkeän valuva ja maku sokerisiirappinen mutta ihan mielettömän hyvää.

Ennen Istanbulin reissua luin kennohunajasta ja sen herkullisuudesta. Jotenkin ajatus jäi kalvamaan ja paikanpäällä oli sitten aivan pakko metsästää kauppoja ja puoteja joista saisi kyseistä herkkua.
En törmännyt tähän herkkuun hotelleissa enkä kahviloissa mutta basaareissa tärppäsi.


Maustebasaarin läheisyydessä oli pieni puoti, josta hunajaa saattoi ostaa erikokoisissa rasioissa.
Maistamaan ei päässyt mutta pienellä riskillä ostin kuitenkin.
Istanbulin oppaassa kerrottiin,että kennohunaja ei säilyisi kovin pitkään. Kuitenkin päivämäärät olivat ainakin tälläiselle satunnaiselle reissaajalle ihan sopivat, kyllähän hunajasta pitävä nyt parissa kuukaudessa tuon kokoisen palan herkuttelee.


Hunajakauppa oli hieno, mutta hinnat olivat niin kauheat, ettei tullut kuuloonkaan ostaa tuotetta josta ei ollut takeita.Kun avasin hunajapaketin, hiljalleen hunaja alkoikin valumaan kennomaisesta rakenteesta ulos.
Ja lusikalla oli helppo raaputtaa loput tarpeen mukaan.
Ihan harmittaa,ettei ollut uskallusta ostaa enempää kuin yksi kenno. Tätä hunajaa voisi laittaa vaikka jäätelön päälle!


Ei kommentteja: