Panoraama mainos

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ensimmäisen kesän kokeilut uudessa kasvihuoneessa.

Tämä kesä meni opetellessa ja kokeillessa  kaikkea uutta ja vanhaa.
Oli pinaattielämänlankaa, ananaskirsikkaa,erilaisia paprikoita ja kurkkuja, tomaatteja ja eri yrttejä. Saipa viinirypälekin oman siivunsa huoneesta.

Kasvilavoja rakennettiin ensin kolmelle seinustalle ja nyt viimeiseksi ihan ympäri kasvihuonetta.
Ulos oli helpompi laittaa kasvamaan salaatteja ja kesäkurpitsoita, maissia ja ihan vain kesäkukkia erilaisille pikku pörriäisille.

Ainakin kasvihuoneen paikka osui hyvään kohtaan, koska alue on karu ja kuiva, sieltäkin saatiin lavoilla ja kasvihuoneella jotakin hyvää aikaan :))
Nyt ei ole kuin voitettavaa!!


Kuva kasvihuoneesta on alkukesästä, jolloin kasvukausi on vasta aluillaan. Mutta tuostahan se meitin idea lähti käyntiin.


Viinirypäle oli todella hauska yllättäjä. Ostimme kaksi taimea ja ne kasvoivatkin yhdessä kesässä yli kolmeen metriin. Ja tulihan sinne yksi pieni terttu rypäleitäkin. 
Olemme kokeilleet rypäleitä aiemminkin, mutta valintamme kasvupaikasta on aina ollut huono, koska taimet eivät ole kasvaneet.
Kaksi ylivoimaisinta;

Tomaatti ja avomaankurkku.
Sadosta on valmistettu moneen
kertaan säilykkeitä.


Onneksi on näitä takuuvarmoja vihanneksia, jotka toimii aina. Koska uusien kasvisten kanssa monesti ei heti onnistu, ei ainakaan ole syytä synkistelyyn. 


Paprikat ovat suuria, mutta eivät vielä ole saaneet väriä,kokoa kyllä. Tai sitten nämä versiot ovat vihreitä ja meikä vain odottelee saksien kanssa vieressä turhaan väriä.


Chilit viihtyivät niin kasvihuoneessa kuin sen ulkopuolellakin. Hauskinta näiden chilien kanssa on ollut tunnistaminen ja maistaminen. Puutarhoilla kun nämä on myyty ihan ilman tietoa chilien merkistä ja tulisuudesta. Tämä oli ainakin kivan tulinen versio.Pikkelssiä tiedossa !
Sisuksen väri on vielä utopiaa.

Siskolta saimme neljää erilaista kurpitsaa. Vielä en ole halunnut ottaa pois yhtäkään kurpitsaa,koska kasvukautta tuntuu vielä olevan ihan hyvin. Paljonhan näitä pallukoita onkin kasvanut, pieniä ja vähän isompiakin. 
Lannoittelin hevosenlannalla ja kanankakkarakeilla. Kurpitsat laitoimme kasvamaan kasvilavoille kasvihuoneen ympärille aurinkoisimmalle sivustalle. Paikka oli loistava.Sokerimaissi ei kerennyt kypsyä myöhäisen istuttamisen vuoksi.
Mehän ei siis esikasvatettu näitä ollenkaan,vaan istutettiin siemenistä suoraan ulos. 
Näitä tähkiä kyllä saatiin jokunen, mutta eivät kerenneet,oma vika.


Ja suippopaprikaa on tulossa vieläkin. Tämä on paprika, joka pääsee jatkoon kun mietitään kasveja seuraavaksi vuodeksi. Satoa näistä saatiin vasta myöhäisemmällä syksyllä.
Jotenkin paholaisenhillo olisi toiveissa!Ei kommentteja: